for all your harmonica stuff..

Laatste nieuws

BENJAMIN HARMONICA WENST U PRETTIGE FEEST DAGEN!!

Het was een te gek jaar! Vol en dynamisch jaar met veel nieuwe leuke klanten, leerlingen en workshops. Maar Benjamin is ook nog getrouwd en vader geworden van een zoon dus al met al zijn we weer klaar voor de feestdagen en op naar 2017 voor weer een geweldig jaar met veel mondharmonica!!  

 

Hommage aan Toots Thielemans

22-8-2016 23.05 uur. Zojuist was Benjamin Harmonica op TV bij Hart van Nederland met een Hommage aan de vandaag overleden legende, Toots Thielemans. 

Het was een leuke ervaring hoewel de aanleiding erg treurig is. Het was een eer om deze mooie bijdrage geleverd te hebben aan deze trieste dag in de wereld van de mondharmonica. We zullen je missen Toots!

Hieronder vind je een video met alle stukken gemaakt door SBS 6, Hart van Nederland met in de hoofdrol Toots Thielemans en Benjamin "Harmonica" Streuper. Het is heel goed gelukt en een mooie hommage aan de legende. RIP Toots!!

 

Bron en rechten beeldmateriaal behoren tot:

SBS 6, Hart van Nederland, 22 augustus 2016

www.hartvannederland.nl

www.sbs6.nl

 

 

Mondharmonica legende "Toots" overleden!!

Op 22 augustus 2016 is de mondharmonica held van heel Nederland, België en misschien wel de hele wereld overleden.

Hij was nog maar 2 jaar met pensioen tot hij in zijn slaap is overleden. Met zijn hit Bluesette, zijn periode met Charlie Parker en natuurlijk de soundtrack van Turks Fruit en Baantjer, maar ook Sesamstraat (Amerikaanse versie) heeft hij ervoor gezorgd dat niemand meer om Toots en de mondharmonica heen kon. Voor vele mondharmonica liefhebbers en spelers was hij een grote inspiratie bron. Zelfs grote artiesten als Stevie Wonder waren fan van Toots. Gelukkig kunnen we nog lang nagenieten van al zijn muziek dan wel op plaat en helaas niet meer live met Toots op het podium.

Toots bedankt!!   

 

Benjamin Harmonica te horen op TV!

Binnenkort maakt Benjamin Harmonica zijn debut op TV. Je zal mij niet zien maar wel horen tijdens een aflevering in de serie Heeren & Meester met in de hoofdrol Daan Schuurmans. Donderdag 28 mei 2015 ga ik tijdens de opnamen van de serie Heer en Meester, op mijn mondharmonica de voice over inspelen voor de rol van Jan Slagter (omroep Max) als straatmuzikant. Tot die tijd moet ik nog wel even oefenen om het liedje "Aan de Amsterdamse grachten" als een zwerver te laten klinken. 

Klik hier voor meer info over de serie..

Binnenkort hier de datum en tijd van de uitzending!  

Mondharmonica les met Jan Slagter van Omroep MAX!

Zojuist teruggekomen uit Utrecht van een mondharmonica les met Jan Slagter. In verband met een rol als straatmuzikant in de serie "Heer en Meester" moet Jan Slagter mondharmonica leren spelen en zo werd ik ingeschakeld om Jan Slagter te helpen hierbij.

Ik begon met het uitleggen van de beste manier waarop hij het instrument kan vasthouden en vervolgens mocht hij een enkele noot proberen te spelen. Dat viel niet mee in het begin maar met de juiste tips en oefening lukte het Jan om na 20 minuten zijn eerste enkele noten te spelen. Vervolgens hebben we nog even de toonladder geprobeerd te spelen en daarna moest hij weer verder na een volgende afspraak. 

Eind mei zijn de opnames en ik verwacht dat het Jan zeker gaat lukken om de sterren van de hemel te spelen! Succes!!

 

HOERA! BENJAMIN HARMONICA 5 JAAR!!

In 2010 is het allemaal begonnen en stond ik op 28-4-2015 bij de KvK om mijn bedrijf in te schrijven. Na 5 jaar hard zwoegen en ook nog het hoofd boven water houden tijdens de grote economische crisis kan ik met een trotse blik terug kijken op de afgelopen 5 jaar.

Met een leerling bestand van meer dan 50 leerlingen, regelmatig workshops in heel het land, 2 nieuwe bandjes in het verschiet EN een geheel eigen online lesboek, verwacht ik over 5 jaar zeker mijn 10 jarig jubileum te vieren. Tot die tijd probeer ik zoveel mogelijk mensen aan de mondharmonica verslaafd te maken en iedereen een te gekke tijd te geven met mijn muziek!!

 

Een jaar vol mondharmonica en verrassingen

Het jaar is nog niet begonnen of het is alweer lekker druk. Tijdens de feestdagen bij kunnen komen en verder hard gewerkt aan het online lesboek. Het lesboek zal grotendeels af moeten en dan is er ook nog het 5 jarig jubileum dit jaar. Oftewel genoeg te doen en te vieren!!

Op 30 mei 2015 staat het grote jubileum feest gepland. De locatie moet nog gekozen worden en de inhoud zal snel besproken moeten worden maar dat komt allemaal goed. Zolang het maar een groot feest wordt. Naast het grote feest in mei is er ook nog een Jubileum Meetup gepland op 17 april 2015 bij de Amsterdam Harmonica Meetup Group. Daar is het tenslotte het Benjamin Harmonica avontuur begonnen.

Het lesboek begint steeds meer vorm te krijgen en wordt al actief gebruikt door de huidige leerlingen. Met als doel dat straks heel harmonica spelend Nederland ermee kan werken.

Ik hoop jullie allemaal snel te zien. Of op les of tijdens één van de feesten!

Inloggen High School

Log hier in voor toegang tot de Benjamin Harmonica High School

Mondharmonicawinkel.nl

BikMic Harmonica Mic's

Zoek in de website