Be cool play harmonica!!

Biografie

Vol passie en enthousiasme vertegenwoordigt Benjamin Streuper de (diatonische) mondharmonica in Nederland. Dat doet hij als workshopleider, docent en muzikant!

Benjamin als workshopleider

In heel de Benelux is Benjamin actief in het geven van workshops tijdens (bedrijfs-) feesten, teambuilding dagen, vergaderingen als Energizer en muziekfestivals. De grootste workshop tot nu toe telde 150 deelnemers en was een prachtige ervaring. Inmiddels heeft hij voor verschillende opdrachtgevers workshops mogen geven. Bekende namen zijn: 

 •  LOWLANDS 2017
 • VUMC
 • De Belastingdienst
 • De Nederlandse bank
 • Ministerie van Defensie
 • Gemeente Amsterdam
 • Gemeente Rotterdam
 • Gemeente Nijmegen
 • DOPPER
 •  In opdracht van Blue Luna
 • En nog vele andere leuke opdrachtgevers..

In opdracht van de stichting SWING heeft Benjamin workshops gegeven bij onder andere: Verschillende middelbare scholen, Jeugd Detentie Centrum Amstelbaken en Hoenderloo Groep te Hoenderloo.

Mondharmonica docent

Als docent verzorgt hij in Amsterdam en Haarlem groepscursussen en privélessen. sinds 2010 heeft hij zijn lespraktijken uitgebouwd van 0 naar +-60 lopende leerlingen. Van jong tot oud, beginner of gevorderde iedereen is welkom.

Een aantal bijzondere opdrachten als docent waren zijn werkzaamheden voor Stage Entertainment voor Van den Ende productie WAR HORSE. Zo heeft hij ook de directeur van omroep MAX, Jan Slagter, leren playbacken voor zijn rol in de serie Heer en Meester met oa. Daan Schuurmans. Naast al deze bijzondere opdrachten weten ook andere bekende Nederlanders Benjamin goed te vinden voor het leren spelen van een stuk voor een show of optreden of gewoon als hobby. 

De muzikant

Naast het geven van workshops en les is Benjamin actief als muzikant. Hij is frontman van de band Smelly Mike en de Ampshakers. Hij vormt ook een het bluesduo R&B with J&B. Benjamin wordt ook regelmatig gevraagd om als gastmuzikant mee te spelen met verschillende formaties. Tot slot is hij ook de zanger en bandleider van de door hem samengestelde School of Blues band waarmee hij zijn leerlingen de kans biedt om band ervaring op te doen en live op te treden.

Benjamin heeft gespeeld met oa. Marcel Scherpenzeel (Band of Friends). Ook zijn de optredens in samenwerking met DJ Mr Funk een unieke belevenis.

Bijzondere optredens:

 • Benjamin heeft de mondharmonica partij live ingespeeld voor de rol van Jan Slagter in de serie Heer en Meester. 
 • Medewerking aan een item van Hart van Nederland na het overlijden van Toots Thielemans. Een Hommage aan Toots uitgezonden op SBS 6.
 • Interview en kort optreden op RTV Noord Holland.

Persoonlijk verhaal 

Benjamin is geboren in Ede op 4 december 1982. Van 1992 tot 2002 heeft hij trompet gespeeld bij Showband Irene uit Ede. Daar werd al snel duidelijk dat hij over een flinke dosis muzikaliteit beschikte. Tijdens deze periode heeft hij 2 diploma´s (A en B) behaald op de trompet. In 2003 heeft hij de trompet ingeruild voor de mondharmonica en heeft zich tot op heden het instrument volledig autodidact eigen gemaakt. Benjamin heeft sinds zijn eerste optreden met een dweilorkest veel ervaring opgedaan met allerlei bands en muzikanten in verschillende stijlen van blues tot techno.

Van februari tot september 2010 heeft Benjamin twee lespraktijken tijdelijk overgenomen van een collega. Waarvan een praktijk bij het Muziekpakhuis in Amsterdam. In september 2010 heeft hij gesolliciteerd bij het Muziekpakhuis en sindsdien heeft hij daar zijn eigen lespraktijk. Van 2012 tot en met 2017 heeft Benjamin in het Belcanto gebouw aan de Surinameweg 2 te Haarlem een tweede zelfstandige lespraktijk gehad. Tot slot, om de lessen voor iedereen toegankelijk te maken is het ook mogelijk om lessen via Skype te volgen.

“Het doel van de Benjamin Harmonica High School is zoveel mogelijk mensen te bedienen met lessen en om mensen doormiddel van muziek met elkaar te verbinden”!

Inloggen High School

Log hier in voor toegang tot de Benjamin Harmonica High School

BikMic Harmonica Mic's

Previous
Next