Be cool play harmonica!!

Laatste nieuws

10e editie High School in Concert een groot succes!!

Hoera!! De 10e editie van het jaarlijkse Benjamin Harmonica High School in concert was met ruim 150 man publiek en 31 optredens een groot succes!! 

Met veel trots kijk ik terug naar een waanzinnig leuke muzikale middag. Er werd weer geweldig opgetreden door alle deelnemers en het aantal bezoekers van ruim 150 man gaat de boeken in als een record. 

Een speciale dank aan de School of Blues band die een fantastische prestatie hebben geleverd. Het was een flinke test wat betreft hun uithoudingsvermogen maar ze zijn met vlag en wimpel geslaagd!

Tot slot nog een pluim naar de afsluiter van het concert. Marcel met Whammer Jammer heeft zich bewezen als een topper op de mondharmonica en hierbij mag hij zich een afgestudeerde speler noemen. Op naar een nieuwe uitdaging op de mondharmonica.

Dit concert heeft wederom bewezen dat een succes kan zijn en daarom zullen de komende jaren er nieuwe concerten blijven komen.

Bedankt aan iedereen die heeft meegedaan en er was en tot het volgende High School in Concert!! 

 

Jubileum! 10e editie Benjamin Harmonica High School in Concert

Hoera! Jubileum! 19 november aanstaande vind de 10e editie van "BENJAMIN HARMONICA HIGH SCHOOL IN CONCERT" plaats. Het wordt een extra speciale editie dus dat wil je niet missen.

Geen saaie leerlinguitvoering maar een gezellig middagje live muziek! Kom de 19e ook naar café Belcanto aan de Surinameweg 2 in Haarlem en vier het jubileum met ons mee!! 

Het ontvangst is om 14.00 uur en het concert start om 14.30 uur. De entree kosten bedragen €5,- pp. (tot 18 jaar gratis toegang).

Hieronder alvast een voorproef. Dit was het hoogte punt van het vorige concert. Tot de 19e!!! 

 

Kom ook naar het Mondharmonica festvial te Helmond!!

DIT IS JE LAATSTE KANS!! Om nog deel uit te kunnen maken van het jaarlijkse Mondharmonica Festival in Helmond georganiseerd door Viola Barends. De dag bestaat uit optredens, workshops en kennismaken met andere mondharmonica enthousiastelingen.

De kosten bedragen €25,- pp. En dat geeft je toegang tot de workshop Iers Harmonica spelen door Tijn Berends, workshop chromatisch mondharmonica door Tim Welvaars en de workshop blues door Benjamin Streuper.

Wil je ook mee eten dan bedragen de kosten voor de lunch €5 en voor het diner €15,-. Om je aan te melden ga je naar www.violaharmonica.com.

 

9e editie Benjamin Harmonica High School in Concert

Op 21-5-2017 vind de 9e editie van Benjamin Harmonica High School in Concert plaats aan de Surinameweg 2 in Haarlem. Dus kom kijken en alle deelnemers aanmoedigen! Zoals altijd zullen de leerlingen begeleid worden door de enige echte School of Blues band!!

Het ontvangst is om 14.00 uur. Het concert start om 14.30 uur en duurt tot +- 16.30 uur. Om de onkosten te dekken is er een entree van €5,- per persoon (kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang). 

De set lijst is inmiddels compleet en het beloofd wederom weer een te gekke en bijzondere middag te worden. Dus mis het niet en kom genieten van alle toppers op 21 mei!! 

 

BENJAMIN HARMONICA WENST U PRETTIGE FEEST DAGEN!!

Het was een te gek jaar! Vol en dynamisch jaar met veel nieuwe leuke klanten, leerlingen en workshops. Maar Benjamin is ook nog getrouwd en vader geworden van een zoon dus al met al zijn we weer klaar voor de feestdagen en op naar 2017 voor weer een geweldig jaar met veel mondharmonica!!  

 

Hommage aan Toots Thielemans

22-8-2016 23.05 uur. Zojuist was Benjamin Harmonica op TV bij Hart van Nederland met een Hommage aan de vandaag overleden legende, Toots Thielemans. 

Het was een leuke ervaring hoewel de aanleiding erg treurig is. Het was een eer om deze mooie bijdrage geleverd te hebben aan deze trieste dag in de wereld van de mondharmonica. We zullen je missen Toots!

Hieronder vind je een video met alle stukken gemaakt door SBS 6, Hart van Nederland met in de hoofdrol Toots Thielemans en Benjamin "Harmonica" Streuper. Het is heel goed gelukt en een mooie hommage aan de legende. RIP Toots!!

 

Bron en rechten beeldmateriaal behoren tot:

SBS 6, Hart van Nederland, 22 augustus 2016

www.hartvannederland.nl

www.sbs6.nl

 

 

Mondharmonica legende "Toots" overleden!!

Op 22 augustus 2016 is de mondharmonica held van heel Nederland, België en misschien wel de hele wereld overleden.

Hij was nog maar 2 jaar met pensioen tot hij in zijn slaap is overleden. Met zijn hit Bluesette, zijn periode met Charlie Parker en natuurlijk de soundtrack van Turks Fruit en Baantjer, maar ook Sesamstraat (Amerikaanse versie) heeft hij ervoor gezorgd dat niemand meer om Toots en de mondharmonica heen kon. Voor vele mondharmonica liefhebbers en spelers was hij een grote inspiratie bron. Zelfs grote artiesten als Stevie Wonder waren fan van Toots. Gelukkig kunnen we nog lang nagenieten van al zijn muziek dan wel op plaat en helaas niet meer live met Toots op het podium.

Toots bedankt!!   

 

Inloggen High School

Log hier in voor toegang tot de Benjamin Harmonica High School

BikMic Harmonica Mic's